Carns

Auflauf amb creïlles i bròquil

IMAG0272

 

A Alemanya hi ha molts diferents tipus d’Auflauf, aquesta és una recepta exemplar. Tant les verdures com la carn poden ser substituïdes, per exemple es pot fer amb pit de pollastre, carlota i pèsols.
La diferència entre un Auflauf i un gratinat és la distribució dels ingredients. Un Auflauf té capes ordenades: en aquest hi ha una capa de creïlles baix, damunt una capa de carn, després formatge, verdures, formatge i ametlles. Gratinat només vol dir que per sobre hi ha formatge, els ingredients poden ser mesclats.
Aquest Auflauf és per a dues o tres persones.

Ingredients:

200g de bròquil
1 ceba, sal
1 cullerada de mantega (aproximadament 15g)
200g de creïlles bullides
200g  Kasseler (filet de Saxònia)
oli per al motlle
pebre acabat de moldre
100g de formatge Emmental ratllat
2 ous
125g de nata líquida
nou moscada mòlta
100g de mozzarela
1 pessic de pebre dolç
30g de ametlles picades

Preparació:

Trossejeu el bròquil i talleu la tija. Talleu la ceba en cubs petits. Bulliu el bròquil amb una mica d’aigua amb sal sense deixar que es coga del tot. Daureu la ceba amb la mantega. Poseu el forn a 200 °C (180 °C si és d’inducció).

Talleu les creïlles en rodanxes i el Kasseler en cubs. Unteu el motlle amb la mantega.

Poseu les creïlles dins del motlle de forma ordenada i condimenteu amb sal i pebre. Repartiu el Kasseler damunt de les creïlles i poseu-hi el formatge. Poseu les verdures damunt de tot.

Mescleu els ous i la nata amb sal, pebre i nou moscada i afegiu-ho a la verdura. Talleu la mozzarela en talls fines i col.loqueu-los per sobre del gratinat. Escampeu una mica de pebre dolç i les ametlles.

Poseu el Auflauf dins del forn durant d’uns 45 minuts.

 

Aquesta recepta és treta d’un llibre alemany que es diu “Aufläufe” de l’editorial Falken, la foto és meva.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s