Benvinguda

La melmelada de l’àvia

Ingredients per a uns 800 g:

700 g de nabius, rentats i sense tija

250 ml de suc de taronja, acabat d’esprémer

2 anissos estrellats sencers

1 branca de canyella, lleugerament aixafada

500 g de sucre gelatinitzant

  1. Netegeu i seleccioneu els nabius. Fiqueu-los amb el suc de taronja en una olla gran. Pengeu una bosseta de gasa amb les espècies a dins de l’olla i fixeu-la al mànec perquè aquesta es mantingui a la superfície. Coeu els nabius a foc lent durant uns 20 minuts fins que esdevinguin molt tous.

    2. Afegiu-hi el sucre i continueu amb la cocció de la massa. De tant en tant es recomana remenar-la fins que el sucre estigui diluït. Bulliu-ho durant uns 3 minuts a foc fort, després retireu-ho del foc i deixeu refredar una mica.

    3. Aparteu la bosseta d’espècies, després envaseu la melmelada en gots de vidre calents i esterilitzats i cobriu-los amb paper de pergamí. Un cop refredat tanqueu els envasos amb una cel·lofana o amb taps de rosca, etiqueteu i conserveu-los en un lloc fresc.

Consell:
En lloc de amb la canyella i l’anís estrellat, la melmelada es pot condimentar amb una branca de vainilla. Si busqueu un sabor més àcid es pot coure amb suc de llimona en lloc d’amb suc de taronja.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s